Gå til hovedinnhold Gå til søk

Tilkjent voldsoffererstatning etter overgrep på 80-tallet

En kvinne som ble utsatt for overgrep på 80-tallet ble nylig tilkjent lovens maksimale oppreisningserstatning på kroner 150. 000,-.

Advokatfirmaet Bredesen

Den senere tid er har praksis hos Kontoret for voldsoffererstatning blitt endret hva gjelder foreldelse i saker som fant sted før 1. juli 2001, hvor voldsofferforskriften var gjeldende. Kontoret vurderer ikke foreldelse like strengt for straffbare forhold som fant sted før lovendring i 2001 trådte i kraft.

Mennesker utsatt for straffbare forhold har nå bedre forutsetning for å få tilkjent erstatning for forhold som ville vært foreldet etter tidligere praksis. Mange velger å la seg bistå av advokat til å vurdere sine rettigheter, samt fremme erstatningskravet. En spesialisert advokat vil ha kjennskap til relevant regelverk og regelendringer.

Bistandsadvokat til å kreve voldsoffererstatning

Ved anmeldelse av familievold og overgrep vil man i hovedsak ha krav på bistandsadvokat, som bistår med å kreve voldsoffererstatning. Vårt advokatkontor spesialiserer seg på å yte slik bistand til fornærmede, helt fra man vurderer anmeldelse og i selve straffesaken og ved erstatningskrav. Våre bistandsadvokater er lokalisert i Oslo og Mosjøen, men bistår klienter over hele landet.

Ta gjerne kontant for å få vurdert din sak eller dersom du trenger bistand til å fremme krav om voldsoffererstatning.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.