Gå til hovedinnhold Gå til søk

Tilkjent 400.000,- i menerstatning kort tid etter kontakt med vårt kontor

Vårt kontor hjalp en ung kvinne med å kreve menerstatning etter hun var utsatt for en sovevoldtekt. Kvinnen ble tilkjent 400.000,- i menerstatning få måneder etter hun kontaktet vårt advokatkontor.

Advokatfirmaet Bredesen

En av våre bistandsadvokater hjalp en ung kvinne med å kreve menerstatning etter hun var utsatt for en sovevoldtekt i 2010. Hun hadde tidligere fått tilkjent 175.000,- i oppreisningserstatning, men fremmet nå krav om ménerstatning og økonomisk tap.

Vårt kontor kontaktet Kontoret for voldsoffererstatning for dekning av kostnader til en spesialisterklæring. Kun få måneder etter kvinnen kontaktet oss var spesialisterklæringen utarbeidet og hun fikk tilkjent 400.000,- i ménerstatning. Vi bistår fortsatt kvinnen med å søke om lidt- og fremtidig økonomisk tap.

Klienter som har blitt utsatt for straffbare forhold tilbake i tid oppsøker oss ofte etter saken har blitt henlagt, eller dersom det ikke er fremmet krav om voldsoffererstatning. Vi bistår klienten med å fremme erstatningskrav, eller tilleggserstatning i saker hvor nye krav har oppstått.

Kontoret for voldsoffererstatning oppstiller lange foreldelsesfrister, hvor den gunstigste foreldelsesregelen av den sivilrettslige og den strafferettslige blir lagt til grunn. Lovendring på området medfører at voldtektssaker og overgrepssaker aldri blir foreldet dersom forholdet ikke var foreldet innen 1. juli 2014.

Kontakt oss dersom du ønsker bistand

Dersom du har blitt utsatt for overgrep kan du kontakte en av våre bistandsadvokater for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg. Alle har krav på kostnadsfri advokatbistand til å vurdere hvorvidt de skal anmelde et straffbart forhold eller ikke, samt krav på gratis bistandsadvokat dersom man beslutter å anmelde. I eksempelet ovenfor ble vi oppnevnt som klients bistandsadvokat flere år etter at saken var henlagt hos politiet.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.