Gå til hovedinnhold Gå til søk

Tilkjent 1,9 millioner i erstatning etter voldtekt

Fornærmede i saker som omhandler voldtekt og andre seksuelle overgrep sliter gjerne med de psykiske skadene over en årrekke. Dette medfører ofte betydelige økonomiske tap. I disse tilfellene kan fornærmede ha krav på å få dekket de økonomiske tapene, samt ménerstatning.

Advokatfirmaet Bredesen

Utsatt for voldtekt

En kvinne ble i 2009 utsatt for voldtekt i sitt eget hjem. Gjerningsmannen ble anmeldt og ble dømt til 3 års fengsel ved dom i lagmannsretten høsten 2009. Kvinnen ble samtidig tilkjent over 300.000 i erstatning for oppreisning og tapt inntekt

Krevde erstatning etter 8 år

Kvinnen kontakter advokat 8 år etter voldtekten. Hun ønsket nå å søke om ytterligere voldsoffererstatning for økonomisk tap hun hadde pådratt seg. Kvinnen hadde slitt med psykiske plager helt fra ungdomstiden. Etter voldtekten ble hennes psykiske tilstand vesentlig forverret. I 2014 fikk hun derfor innvilget 100% uføretrygd fra Nav. Før voldtekten fant sted, ble kvinnen vurdert til å ha 50% varig nedsatt arbeidsevne. Sett hen til den positive utviklingen frem til voldtekten, ble det lagt til grunn at hun hadde fullført studiene sine og kommet ut i en 50% stilling hvis ikke voldtekten hadde skjedd.

Saken er eksempel på at det kan være avgjørende å ta kontakt med spesialisert advokat for bistand med å fremme erstatningskrav. Vi har langvarig erfaring og og kompetanse som fornærmedes bistandsadvokat. Ta gjerne kontakt med oss for å vurdere mulighetene for voldsoffererstatning i din sak.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.