Gå til hovedinnhold Gå til søk

Tilkjent 11,6 millioner etter familievold gjennom 12 år

Advokat Lina Stormoen bisto en mor og hennes to barn i straffesak mot hennes tidligere samboer, som utsatte dem for grov vold i nære relasjoner gjennom tolv år. Mistenkte ble dømt til fengsel i fire år og ti måneder.

Både mor og barn ble uføre med alvorlige psykiske plager som følge av volden, og ble tilkjent erstatning for varige mèn, lidt- og fremtidig inntektstap og oppreisning med til sammen 11,6 millioner kroner. Det var begjært oppnevning av sakkyndig psykiater som vurderte og vitnet om årsakssammenheng mellom volden og skadene til de fornærmede.

Retten la til grunn at gjerningspersonen for å ha utsatt kona og barna for et «terrorregime med kontinuerlig vold» over en periode på 12 år. Du kan lese mer om saken her.

Dersom man er blitt utsatt for mishandling i nære relasjoner eller seksuelle overgrep har man krav på tre timers kostnadsfri veiledning fra en advokat for å vurdere om det er grunnlag for å anmelde saken. Videre har man krav på gratis bistandsadvokat gjennom hele prosessen dersom saken anmeldes. Fritt advokatvalg medfører at man kan benytte seg av hvilken advokat man ønsker.

Våre bistandsadvokater i Mosjøen, Asker, Bærum og Oslo bistår til enhver tid mennesker over hele landet utsatt for mishandling eller overgrep. Kontakt oss gjerne for en uforpliktende vurdering av din sak.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.