Gå til hovedinnhold Gå til søk

Over 15 millioner i erstatning for overgrep som skjedde for over 30 år siden

Advokat Bredesen

Advokat Bredesen bisto en av fornærmet mann som ble utsatt for gjentatte seksuelle overgrep før han fylte 10 år. Mannen var en av 100 barn som hadde vært på overnatting til overgriper. Den fornærmede hadde fått varige og betydelige skader, herunder posttraumatisk stresslidelse som blant annet medførte vansker i arbeidslivet, nære relasjoner samt motta behandling.

I retten erkjente overgriperen besittelse av overgrepsmateriale, men benektet overgrepene ovenfor de to fornærmede. Hans forklaring ble vurdert «lite troverdig» av domstolen, og han ble dømt for liknende overgrep mot flere fornærmede. Du kan lese mer om saken her (Hadde 100 born på overnatting – må svare for nye skuldingar om overgrep – NRK Vestland og her.

Saken ble delt opp slik straffe- og erstatningskravet ble behandlet hver for seg, og Bredesen bisto i begge saker. Overgriperen ble dømt til fengsel i 6 år, og de to fornærmede ble tilkjent over 15 millioner i erstatning for tapt inntekt, tapt livskvalitet, tilleggsutgifter og oppreisning.

Oppreisningserstatningene ble hevet fra standardnivået blant grunnet de fornærmedes unge alder da overgrepene skjedde, at de var påført betydelige skader, samt at det var tale om alvorlige og gjentatte overgrep fra en som sto i et ansvars/tillitsforhold til dem.

Dersom man er blitt utsatt for seksuelle overgrep har man krav på at staten dekker inntil tre timers veiledning fra en advokat for å vurdere om det er grunnlag for å anmelde saken. Videre har man krav på bistandsadvokat dersom det anmeldes. Våre advokater i Mosjøen, Asker, Bærum og Oslo bistår med å vurdere sak og fremme erstatningskrav mot gjerningspersonen.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.